Bøger / faglitteratur

Motion og bevægelse i skolen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. dec. 2017

Motion og bevægelse er blevet en væsentlig del af skoledagen efter skolereformen fra 2013, som sætter krav op om gennemsnitligt 45 minutters motion dagligt. Denne udgivelse forklarer lærere og lærerstuderende, hvorfor motion og bevægelse er så vigtigt, samt fortæller hvordan det kan lade sig gøre i skolens pressede hverdag.

Bogen er delt i to dele. Første del forklarer, hvorfor motion og bevægelse er så væsentlige faktorer med udgangspunkt i forskning og med omdrejningsspunkt i begreberne sundhed, trivsel, læring og dannelse. Anden del fokuserer på hvordan det kan lade sig gøre i praksis gennem 8 kapitler med temaer som inklusion, trivsel, friluftsliv og outdoor samt bevægelse i fremtidens skole.

Det er en yderst relevant udgivelse både for studerende på de pædagogiske uddannelser samt for skoler og lærere, der aktivt inddrager motion og bevægelse i skoledagen.

I forlængelse af skolereformen og kravet om inddragelse af motion og bevægelse gennem hele skoledagen er der også udgivet en del bøger med fokus herpå. Vil man læse mere, kan man give sig i kast med titler som En skole i bevægelseBevægelse, sundhed og trivsel - i skole og fritid samt Bevægelse, sundhed og trivsel - i skole og fritidI forlængelse af skolereformen og kravet om inddragelse af motion og bevægelse gennem hele skoledagen er der også udgivet en del bøger med fokus herpå. Vil man læse mere, kan man give sig i kast med titler som En skole i bevægelse samt .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. feb. 2018

af

af

Jens Giehm Mikkelsen

d. 27. feb. 2018Informationer og udgaver