Bøger / faglitteratur

Motion som medicin : træn mere effektivt, få det bedre, lev længere


Beskrivelse


Forlagets beskrivelse: Den vigtigste medicin er fysisk aktivitet! Medicinske mirakelkure viser sig næsten aldrig at holde; hvad de lover. Fysisk aktivitet er den eneste undtagelse. Forfatterne; som begge er læger; trækker her den seneste forskning frem; som viser; hvordan træning og motion påvirker os. Hvilken positiv effekt fysisk aktivitet har på både vores hjerneaktivitet og psykiske velvære; og hvordan ganske lidt regelmæssig motion kan forlænge vores liv. Bogen giver dig svar på; hvordan du bedst opnår de postive helbredsvirkninger ved fysisk aktivitet; herunder en detaljeret guide til højintensiv intervaltræning (HIIT).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 12. mar. 2015

Bliv opdateret på den nyeste forskning indenfor træning og motion. For læsere, som er interessere i viden om hvorfor bevægelse og træning er så vigtig. Bogen vil også kunne bruges i idrætsundervisningen.

Bogens 2 forfattere har kigget på den nyeste forskning om, hvordan motion og bevægelse påvirker os, både i kroppen, i hjernen og i generne. Den gode nyhed er, at det er nok med 30 minutters rask gåtur om dagen eller anden aktivitet, hvor man er lige så aktiv. Forskningen viser, at listen over sygdomme, hvor risikoen bliver nedsat ved motion hele tiden bliver længere. De nævner længere levetid, bedre livskvalitet, nedsættelse af risikoen for depression, og at den fysiske aktivitet beskytter imod flere folkesygdomme, fx hjerte-kar-sygdomme, knogleskørhed og demens. Hvis det kniber med tid foreslår forfatterne at man dyrker HIIT, High intensity interval training, som er en ekstrem form for intervaltræning, hvor 2-3 minutters træning kan sammenlignes med at være aktiv i 2 timer.

Selv om bogen fortæller om forskningens nyeste resultater om træning, er den først og fremmest en populærvidenskabelig bog. Hvad er godt at træne, hvor meget skal jeg træne for at få det bedste udbytte uden at træne for meget, og hvorfor er det at min koncentration og hukommelse bliver bedre ved at træne 30 minutter om dagen? Det er en vældig motiverende bog.

Man kan finde meget om fordelene ved at være fysisk aktiv bl.a. i Motion på recept.