Bøger / faglitteratur til børn

Motivation for læring : teori og praksis


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forskning præsenteres konkrete bud på hvordan man skaber de bedste betingelser for elevernes motivation for læring.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. feb. 2015

Motivation er en af de mest betydningsfulde faktorer for optimal læring. Denne bog præsenterer otte motivationsteorier i teori og praksis til inspiration for lærere og lærerstuderende.

Bogen indledes med en kort introduktion til motivationsbegrebet og de otte motivationsteorier. Derefter gennemgås motivationsteorierne hver for sig. Og afslutningsvis rundes kort af ved at samle trådene fra de enkelte teorier som redskaber for den professionelle underviser. De enkelte kapitler afsluttes med cases og diskussionsopgaver henvendt til både lærere og lærerstuderende.

Bogen er meget velstruktureret og overskuelig at finde rundt i. Det vil være optimalt at læse bogen i sin helhed, men man kan også nøjes med at fordybe sig i udvalgte motivationsteorier. Teorierne er baseret på forskningsresultater, men bogens fokus er samtidig centreret omkring undervisningspraksis og læreres praktiske hverdag, hvilket gør bogen til en god udvidelse af læreres værktøjskasse til optimering af undervisningen.

Det vil være yderst oplagt at læse Motivation sammen med denne bog. De to bøger supplerer hinanden godt og udvider motivationsforståelsen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 21. maj 2015

af

af

Merete Ahner

d. 21. maj 2015


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 52, nr. 5/6 (2015)

af

af

Birte Kvist

Årg. 52, nr. 5/6 (2015)


Læsepædagogen

Årg. 63, nr. 2 (2015)

af

af

Bente Bruun Jensen

Årg. 63, nr. 2 (2015)