Bøger / faglitteratur

Motivation i medvind og modvind


Beskrivelse


Da Ulrik Wilbek stoppede som landstræner, fik han det mest lukrative tilbud nogensinde. Men han valgte alligevel at sige nej. Hvorfor? Tre år tidligere havde han besluttet sig for at forlade jobbet som træner for herrelandsholdet. Derfor gav et trænerjob ikke længere den samme mening for ham, og han var ikke motiveret for opgaven. At en opgave giver mening er nemlig helt grundlæggende for motivationen til at gennemføre den. Wilbek bliver tit spurgt, hvordan man motiverer sig selv eller andre. Det kræver selvindsigt, både i egne og andres værdier, ikke mindst hvis opgaven er at arbejde sammen med og inspirere andre. Det kræver fokus på opgaven, konkrete handleplaner og benhård prioritering. I denne bog har Ulrik Wilbek samlet sine mange års erfaringer og arbejde med motivation af mennesker i forskellige sammenhænge. Det er en bred bog, der både henvender sig til den enkelte, der gerne vil flytte sig, og til alle dem, der skaber resultater sammen med andre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 27. okt. 2014

En interessant bog om motivation. For de mange der arbejder i idrætsverdenen, men også til mange andre, som ønsker at arbejde med emnet privat eller professionelt.

Wilbek har tidligere skrevet Gør en forskel, samt andre titler fra sin tid som træner. Dette er en beskrivelse af hans tanker om motivation i modvind og medvind. Motivation handler om hvem vi er, og hvad der driver os. Wilbek beskriver overordnet motivation i 3 dele. Mening, fokus og plan. 1. del handler om, at mål skal give mening og vi skal tage ejerskab og ansvar for at komme i mål. Man skal lade sig inspirere og lade sig rive med. 2. del handler om fokus. Fokus på opgaven, som den vigtigste. Han bruger bl.a. eksemplet om Hobro IK, som for år tilbage var en stille eksistens, men i dag er i Superligaen, fordi de arbejder bevidst med motivation og den pågældende opgave. 3. del handler om at få lavet en handleplan, som skal hjælpe med at fokusere og fastholde motivationen. Bagest en kompetenceprofil man kan arbejde med.

Det er meget psykologi i denne bog om motivation. Wilbek skriver godt, og motiverer læseren til selv at tænke også. Den er særdeles brugbar, ikke bare til sportsfolk, men til os alle sammen. Han kommer godt rundt om emnet. Det er tydeligt, hvor vigtig motivationen er for at nå i mål, men også at få arbejdet med de ting, som ofte forhindrer det.

Eskild Ebbesen kommer i sin nye bog Tænk som en vinder ind på mange af de samme emner som denne.


Berlingske tidende

d. 23. nov. 2014

af

af

Jørgen Johansen

d. 23. nov. 2014