Bøger / faglitteratur

Motivation i videnarbejde


Beskrivelse


Videnarbejdet er i sig motiverende for videnarbejderen og dyrkes også gerne udenfor arbejdstiden. Ledelsens rolle er at motivere til koordinering og samspil.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Videnarbejde er den proces, der består i at lære, dele og skabe, sådan groft sagt. Dermed er en stor del af arbejdsstyrken her til lands i dag beskæftiget med videnarbejde. Bogen er for ledere, der oplever udfordringen ved at skulle lede og motivere videnarbejdere, for de "er ikke altid så nemme at have med at gøre". Desuden anvendelig i studiesammenhæng fra gymnasialt niveau og op.

Forfatteren, der er lektor ved CBS, kendes for et par bogtitler om videndeling og videnledelse. Videnarbejde rummer en mængde af de forudsætninger for det gode arbejde, som de klassiske motivationsteorier oplister: høj grad af variation, samarbejde og autonomi. Alligevel er det ikke lutter lagkage bl.a. som følge af den høje effektivisering, økonomistyring og resultatopnåelse. I et umiddelbart tilgængeligt sprog analyseres og diskuteres motivation i videnarbejde ud fra den opfattelse, at den motivation, som allerede er indbygget i videnarbejde, både rummer negative og positive konsekvenser for virksomheden. Der er således tale om formidling af motivationsteori sat ind i en nutidig ramme.

Adskiller sig fra anden litteratur om videnledelse ved at fokusere særligt på motivation.

En bog til teoretikere og praktikere om den særlige udfordring det er at skulle motivere videnarbejdere. Idet der netop i videnarbejde er indbygget en meget stor mængde af de motivationsfaktorer, de klassiske motivationsteoretikere har opstillet. Og alligevel udgør motivationen er særligt område, når det gælder videnarbejde.


Børsen

d. 14. dec. 2007

af

af

Steen Hildebrand

d. 14. dec. 2007