Bøger / faglitteratur

Motivation og ledelse : vejen til glade medarbejdere og øget produktivitet


Beskrivelse


Ved hjælp af enneagram, et analyseredskab som beskriver ni forskellige mennesketyper, illustreres hvordan de enkelte typer bedst motiveres til samarbejde bl.a. i forbindelse med arbejdsmiljø, forandringer og selvledelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2011

af

af

Birgit Hald

d. 2. sep. 2011

Både ledere og konsulenter kan få glæde af bogen og blive klogere på såvel sig selv som forskellige typer blandt kolleger og medarbejdere.

Karin Jessen og Bo Zoffmann har mange års erfaring som henholdsvis konsulent og leder i store virksomheder, og de er begge uddannede i brugen af enneagrammet som værktøj til personaleudvikling. Ydre motivationsfaktorer som tryghed, løn og personalegoder betyder noget, men det er den enkelte medarbejders indre motivationsfaktorer, der er de mest afgørende for arbejdsglæde og gode præstationer. Forfatterne gennemgår enneagrammets ni forskellige personlighedstyper og kombinerer dem efterfølgende med indre motivationsfaktorer. De gennemgår, hvordan faktorerne kommer til udtryk, og hvordan de kan bruges i forbindelse med fx arbejdsmiljø, forandringer og selvledelse. Bogen har et pænt layout, den er velskrevet, let tilgængelig og har gode eksempler, og det var ret interessant at finde såvel min egen type som at genkende eksempler blandt mine kolleger på de andre.

Motivation og ledelse kan bedst sammenlignes med Teamudvikling : vidensdeling, ledelse og samarbejde, 2002, der også tager udgangspunkt i enneagrammet og er på nogenlunde samme niveau, men ikke udelukkende fokuserer på motivation. Herudover har bibliotekerne et par forholdsvis nye bøger om ledelse og personaleudvikling med udgangspunkt i enneagrammets forskellige typer.

Det er en gedigen og velskrevet bog om motivation af forskellige medarbejdertyper.


Berlingske tidende

d. 27. nov. 2011

af

af

Henrik Ørholst

d. 27. nov. 2011