Bøger / faglitteratur

Motivation : den overraskende sandhed om hvad der motiverer os


Beskrivelse


Om at skabe motivation i en organisation, hvor forfatteren beskriver motivationens tre elementer - autonomi, mestring og formål. Undersøger bl.a. hvordan man kan forbedre arbejdsindsatsen og give dybere tilfredsstillelse. Suppleret med værktøjskasse med ideer kaldet motivation 3.0.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 14. mar. 2011

Hvis man er interesseret i, hvad motivation er for en størrelse, kan denne bog anbefales. En bog mest for ledere, der ønsker at få det optimale ud af deres medarbejderes potentiale og kompetencer. Kan dog læses af alle.

Når det handler om at skabe motivation i en organisation, er det en udbredt opfattelse, at bonusordninger, løn, kontrol og fejlfindinger er afgørende faktor for motivation. Måske er det modsat, at hvis mennesker får lov til at udleve sit potentiale og løse spændende og indholdsrige opgaver yder de mere. Daniel H. Pink er amerikaner og har tidligere skrevet Ny verden - nyt tankesæt, 2006 samt 3 ikke oversatte titler. Bogen handler om motivation og motivationsfaktorer. Den handler om, hvorfor pisk og gulerod sjældent virker. Bogen undersøger, hvordan man kan forbedre arbejdsindsatsen og give dybere tilfredsstillelse. Den udforsker vores trang til autonomi og vores lyst til at være selvstyrende. Den undersøger længslen efter at være noget større end os selv. Ikke mindst får man en hel værktøjskasse med gode ideer til at skabe motivation, og hvordan adfærd kan udfolde sig positivt. Værktøjskassen er spændende og har idéer i alle afskygninger kaldet motivation 3.0. Det er simple værktøjer, og sandsynligvis effektive.

Bogen minder om Wilbeks bog Gør en forskel : hvad vil du bidrage med?, 2010.

En spændende bog skrevet i godt sprogligt flow. Jeg håber, mange ledere vil læse den og finde inspiration til nytænkning.


Politiken

d. 16. apr. 2011

af

af

Kresten Schultz-Jørgensen

d. 16. apr. 2011


Berlingske tidende

d. 8. maj 2011

af

af

Henrik Ørholst

d. 8. maj 2011


Børsen

d. 18. mar. 2011

af

af

Steen Hildebrandt

d. 18. mar. 2011


Arbejdsmiljø

Årg. 27 nr. 5 (2011)

af

af

Niels Erik Karkov, Birgit Bruun Christensen

Årg. 27 nr. 5 (2011)