Bøger / faglitteratur

Motorik og bevægelse i børns liv


Beskrivelse


Bogen henvender sig til alle, der arbejder med børns motorik og bevægelse, og interesserer sig for, hvordan bevægelse kan bidrage til et rigere hverdagsliv for børn. Der bliver diskuteret hvordan de forskellige traditioner og definitioner kan bidrage til en helhedsorienteret forståelse af motorik og bevægelse med henblik på at fremme børns livskvalitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. mar. 2012

Denne antologi om motorik og bevægelses betydning for børns liv henvender sig til de faggrupper, som arbejder med børn samt børns motorik og bevægelse. Eksempelvis kan lærere, pædagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og motoriklærere have glæde af bogen.

Bogen er en antologi, hvis bidragydere har vidt forskellige faglige baggrunde. Herved kommer der flere fagligt forskellige vinkler og tilgange til emnet, som øger den samlede viden og forståelse for emnet, hvilket giver en god faglig bredde. Det er en kendt sag, at børn i dag er mindre fysisk aktive end tidligere, hvilket påvirker både deres fysiske og psykiske liv. Denne antologi diskuterer, hvordan man via fokus på motorik og bevægelse kan fremme børns livskvalitet. Det er ikke nok bare at øge kvantiteten af bevægelse. Der skal samtidig også være et øget fokus på kvaliteten af bevægelse, for at de motoriske færdigheder, som kan øge det enkelte barns livskvalitet, indlæres.

Det vil være interessant at læse denne antologi sammen med titlerne Skole, natur og fantasi, 2004 Når livet risler : om risici og nødvendige udfordringer i leg, læring og undervisning, 2005 og Børn & udeliv, 2006. Tre titler, som stadig er aktuelle og relevante indlæg i den motoriske og pædagogiske debat.

Interessant og relevant fagbog for alle faggrupper, der arbejder med børns motoriske og generelle udvikling.Informationer og udgaver