Bøger / faglitteratur til børn

Mount Everest


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2012

af

af

Boy Olesen

d. 18. dec. 2012

Bogen henvender sig til elever fra ca. 3. kl. altså fra ca. 9-10 år. Velegnet til såvel selvlæsning som til emne- og projektarbejder.

Denne fagbog er en titel i en serie, der beretter om spændende steder på Jorden. Forlagets karakteristiske gedigne layout og udstyr gør sig også her gældende. Der er, af hensyn til de yngre læsere, valgt en meget læsevenlig typografi, med tekstlette sider og overskuelige mængder information. Bogen er fyldt med fantastisk flotte fotos, og teksten er formuleret i korte præcise ukomplicerede sætninger. Løbende gennem bogen er placeret små "Vidste du?" infobokse, med opsigtsvækkende oplysninger fx at for hver 19 fuldførte bestigninger er der en klatrer, der omkommer. Der er også gjort plads til et historisk tilbageblik, hvor der fortælles om de første på toppen. Bjergbestigernes udstyr og Sherpa-folket fortælles der om, ligesom der er et afsnit om Mount Everest i dag, med de mange besøgende. Bogen afsluttes med en tidslinje, udstyrsliste, ordliste, stikordsregister og en oversigt over, hvor yderligere oplysninger kan indhentes.

Bogen kan sammenlignes med Bjergbestigning : mod drømmenes top af Steffen Kjær.

En meget interessant og spændende bog, der har en uendelig målgruppe begyndende ved de ca. 9-10-årige. En imødekommende bog der på alle måder udstråler respekt for projektet.


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 5 (2013)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 66, nr. 5 (2013)Informationer og udgaver