Bøger / faglitteratur

Mountain bike


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 11. feb. 2013

Fakta og grundbog for alle aldre, nybegyndere, motionister og øvede, der gerne trækker i cykeltøjet og hopper i sadlen på en mountain bike.

Opdateret 2. udg. af samme forfatters Mountain bike - off road og cykler fra 2010, der er del af en trilogi om cykling. Uændret sidetal. Per Henrik Brask, der er en meget erfaren og tydeligvis meget kyndig cykelentusiast finder et godt og fornuftigt tråd i sin cykelbog. Et velsmurt grundigt mix af teori og fakta, herunder fx også den korrekte stavemåde af mountain bike, der altså er i to ord. Teksten ledsages af flotte instruktive farvefotos med forfatteren i sadlen, og ligeså anvendelige og umiddelbart lettilgængelige illustrationer, fx af de mange muskelgrupper som er i aktion, hvis man cykler på en mountain bike. Bogen har afsnit om cyklens dele, om vedligeholdelse og reparationer, og fx om valg af rette størrelse cykel. Når man cykler skal man også klædes rigtigt på. Det inspireres man til i denne bog, der naturligvis også rummer gode råd om selve træningen.

Der findes flere ældre titler om mountain bike, og i en sammenligning er denne frisk og opdateret. 2. udg. af sammn forfatters Mountain bike - off road og cykler fra 2010.

Sympatisk og entusiastisk bog om at køre mountain bike, der har læsere i alle aldre på de fleste biblioteker. Har man 1. udg. er det fristende, men nok ikke strengt nødvendigt at skifte til 2. udg.