Bøger / faglitteratur

Move fast and break things : sådan har Google, Facebook og Amazon sat vores kultur under pres og undermineret demokratiet


Beskrivelse


Debatbog om de nye store digitale virksomheders dominans og monopol på verdensmarkederne.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 8. feb. 2018

Amerikansk debatbog om de nye store digitale økonomiers dominans og monopol på verdensmarkederne. For folk med interesse for samfundsøkonomiens udvikling og konsekvenserne heraf.

Der sker en stigende monopolisering af de amerikanske industrier, og det er de store digitale firmaer, der overhaler alle andre. Hvad der tidligere startede som små garagefirmaer, hvor demokratisering og decentralisering var i højsædet, er det nu blevet verdensomspændende firmaer, Google, Facebook, Amazon mv., der sidder på markedet og opkøber og udraderer konkurrenter. Forfatteren har en baggrund som film- og musikproducer og påpeger, hvordan nettet i særlig grad rammer kunstnere indenfor alle genrer, der ikke mere kan få en levevej ud af at producere kunst. Men udviklingen er af en bredere og mere alvorlig karakter, da monopolfirmaerne undgår almindelig regulering og kontrol under dække af innovation og de frie markedskræfter.

Bogen er nomineret til årets erhvervsbog af Financial Times, og man kan se, at forfatteren har fået megen medieomtale. Et indlæg i en vigtig samfundsdebat. Ret spækket med mange tal og en detaljerigdom, der gør, at den mest vil tale til folk, der i forvejen interesserer sig for de store økonomiers udvikling, og ikke den almindeligt interesserede i samfunds- og teknologiudvikling. En udvikling, der er vigtig for os alle.

I bogform er der endnu ikke kommet bøger på dansk med det kritiske perspektiv på de nye digitale økonomier.


litteratursiden.dk

d. 21. feb. 2018

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 21. feb. 2018

Den barske historie om de monopollignende mastodonter Facebook, Google og Amazon, der dominerer internettet og udgør en alvorlig trussel mod vores kultur og vores demokrati. Forfatteren er amerikaner...


Kristeligt dagblad

d. 3. feb. 2018

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 3. feb. 2018


Jyllands-posten

d. 18. feb. 2018

af

af

Mikael Jalving

d. 18. feb. 2018


Jyllands-posten

d. 20. jan. 2018

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 20. jan. 2018


Weekendavisen

d. 9. feb. 2018

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 9. feb. 2018


Information

d. 17. feb. 2018

af

af

Sebastian Gjerding

d. 17. feb. 2018


Information

d. 15. juni 2018

af

af

Sebastian Gjerding

d. 15. juni 2018