Bøger / skønlitteratur / roman

Mrs. Westaway er død : thriller


Beskrivelse


Hal Westaway trues af en lånehaj. Da hun får brev om, at hendes velhavende, men ukendte bedstemor er død, øjner hun chancen for at komme ud af sit økonomiske uføre, men familien Westaway har flere dunkle hemmeligheder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2019

af

af

Michael Olsen

d. 5. mar. 2019

Hal Westaway er i økonomiske problemer og trues af en lånehaj. Så da hun uventet får et brev om, at hendes velhavende, men helt ukendte bedstemor er død, øjner Hal en chance for at komme ud af sit økonomiske uføre. For læsere af bløde og "klassisk" engelske spændingsromaner.

Hal Westaway modtager ganske uventet en indkaldelse fra en advokat, i forbindelse med oplæsning af testamentet oprettet af en velhavende, men helt ukendt bedstemor. Da Hal mangler penge er hun ikke sen til at drage til herregården, hvor den efterladte familie skal mødes med advokaten, selv om Hal har lidt dårlig samvittighed over at skulle snyde sig til en smule af en arv, hun ikke er berettiget til. Men da hun ankommer til herregården er velkomsten ikke helt, som hun forventede, og langsomt åbenbares der flere familiemysterier, der på en eller anden måde inkluderer Hals mor.

Selv om historien sine steder er spændende, så vil man nok blive lidt skuffet, hvis man forventer meget action og neglebidende uhygge. Når det er sagt, så emmer "Mrs. Westaway er død" af klassisk engelsk krimi-hygge, med store herregårde, masser af familiemysterier og særprægede tjenestefolk. Hal selv er en interessant karakter som den skeptiske tarot-læser, der kæmper med dårlig økonomi og moralske dilemmaer.

Ruth Wares sammenlignes med god grund med Agatha Christie. Forslag til andre bøger i domestic noir-genren kan være eksempelvis Kvinden der forsvandt.


litteratursiden.dk

d. 22. mar. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 22. mar. 2019

Tilsyneladende en familiekrønike om en splittet familie, men det skal vise sig, at den er langt mere end det. Wares bedste udgivelse til dato. Da Harriet Westaway – kaldet Hal - modtager besked om, a...


Jyllands-posten

d. 5. maj 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. maj 2019


Politiken

d. 4. maj 2019

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 4. maj 2019


Information

d. 29. mar. 2019

af

af

Christian Monggaard

d. 29. mar. 2019