Bøger / faglitteratur

Mtb : mountainbike for novicer og nørder


Beskrivelse


Om mountainbiking med gode råd om cykel, køreteknik, løb, ture og træning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2014

af

af

Henrik H Pedersen

d. 9. apr. 2014

Til voksne læsere af bøger om cykelmotion og her særligt mtb eller mountainbike, som er en hastigt voksende motionsgren. Kan formidles sammen med andre motionsbøger og herunder desuden den store mængde litteratur om cykelsport.

Søren Svendsen, f. 1957, fotograf, skribent og mountainbiker. I 1998 begyndte Søren Svendsen at køre mountainbike og har siden 2010 blogget på MTBlog.dk og med over 250.000 kilometer bag sig i både ind- og udland. Mtb er henvendt til både begyndere og rutinerede mountainbikere eller "weekendkrigere", som primært modne mænd i stramtsiddende cykeltøj, også kaldes. I mere end tyve kapitler kommer Søren Svendsen på stort set alle aspekter af mtb-sporten, lige fra sikkerhedsudstyr, indstilling af cyklen og til flere afsnit om køreteknik og i det hele taget flere kapitler som omhandler teknik og inspiration til ture. Mere utraditionelt findes også et indlæg og repræsentant for de mange "cykelenker" og om god køre-opførsel i skoven i kapitlet "Emma Gad i skoven". Bogen er relevant og rigeligt illustreret med mange farverige fotos.

Kan delvis sammenlignes med Per Henrik Brasks Mountain bike, 2013. Søren Svendsens bog dykker dog noget dybere, er lidt anderledes i sin form, god som inspiration og tilmed med fin humor.

Velskrevet og inspirerende bog for både rutinerede og nybegyndere. Der er desuden gjort meget ud af layout- og billedsiden.