Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Muffinklubben - venskab på prøve


Beskrivelse


8-årige Miranda føler sig svigtet af sine veninder i Muffinklubben. Men hendes nye veninde, Ines, skaber en masse problemer og opfører sig ikke pænt. Heldigvis kan Muffinklubben hjælpe Miranda ud af alle problemerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 27. apr. 2017

8-årige Miranda føler sig svigtet af sine veninder i Muffinklubben, men en ny veninde kan ikke leve op til pigerne i klubben. 2. selvstændige bind i den letlæste serie, som starter med Muffinklubben - verdens sødeste pigebande. For piger mellem 8 og 10 år.

Efter en grundig præsentation af alle 4 piger i Muffinklubben tager Miranda ordet. Miranda ved hvad hun vil og interesserer sig for mode. Hun bliver hurtigt irriteret på både sin barnepige, sin mor og de andre piger fra Muffinklubben. Mirandas mor bestemmer, at Miranda skal starte til ballet. Det gider hun ikke, men på balletskolen møder hun Ines, som gerne vil være veninder. Inden længe overtager Ines det hele, hun vil bestemme alt for meget og opfører sig slet ikke pænt. Ines får Miranda i problemer både derhjemme og i indkøbscentret. Heldigvis træder de tidligere veninder fra Muffinklubben til.

Den fine røde og lilla indbundne bog vil tiltale de fleste piger. De sort/hvide stregtegninger er sjove og bryder teksten fint op sammen med en enkelt tegneserie-stribe. Selvom Ines er meget uartig, bliver det heldigvis ikke rigtigt farligt. De selvstændige piger i Muffinklubben vil helt sikkert kunne inspirere andre friske piger.

Lene Møller Jørgensens "Anemone"-serie, som starter ud med Anemone - det store ønske har mere fokus på hverdags beskrivelsen og følelser, mens der i Muffinklubben er tilføjet lidt mere spænding.