Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Muffinklubben - verdens sødeste pigebande


Beskrivelse


Lulu skal bage en kage til skolefesten. Tre andre piger fra klassen bliver tvunget til at hjælpe hende. De 4 meget forskellige piger bliver veninder, da de vil løse et mysterium på skolen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. apr. 2016

Letlæst bog om, hvordan 4 meget forskellige piger finder sammen i "Muffinklubben" og løser mysteriet om, hvem der har lavet ballade på skolen. For alle friske piger mellem 8 og 10 år.

Lulu elsker matematik og at lave forsøg. Hun vil opfinde en gigantisk kage til skolefesten. 3 andre piger fra klassen bliver tvunget til at hjælpe hende, selvom de ikke har lyst. Lin er vildt genert og bliver helt uretfærdigt anklaget for at have lavet ballade. Miranda's familie er rig og hun interesserer sig mest for tøj, mode - og slik. Tamara, som bliver kaldt Tamtam, er en vild ballademager. De meget forskellige piger finder sammen for at løse mysteriet om, hvem der har fået Lin i fedtefadet og selvfølgelig også for at bage kage. I starten af bogen præsenteres alle pigerne, forfatteren og illustratoren. Bagerst er der en opskrift på Verdens bedste muffins.

I den sjove bog er der små sort/hvide tegninger og ind imellem også en tegneserie-stribe. Sproget er friskt og handlingen er spændende. Der er allerede udkommet flere bøger i serien om "Muffinklubben" på tysk og de kommer forhåbentligt snart på dansk også.

Pigerne er sikkert allerede vilde bøgerne om "Anemone" og Anneli Klepps Venindehemmeligheder, hvor der er lidt mere fokus på følelser. Til gengæld løser "Muffinklubben" et mysterium og består af piger, der kan og vil selv.