Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mugge og hans mærkelige hjerne


Beskrivelse


Mugge og de andre beboere på Düsseldorf Allé oplever igen sjove ting som flyvende blå grise, Amazonas i baghaven og OL i skole imellem "Solsikken" og "Killer Instinct School System".

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 8. okt. 2018

2. del af Mugge & vejfesten. Mugge og de andre på Düsseldorf Allé oplever igen sjove ting som flyvende blå grise, Amazonas i baghaven og "OL i skole" imellem "Solsikken" og "Killer Instinct School System". Til drenge og piger fra 9 år.

Sommerferien er slut og Mugge glæder sig til at starte i skolen igen på Basserup Kommuneskole. Den nye skoleleder, Danny giver eleverne en test, men det går ikke godt for Mugge. De konstaterer at han har en mærkelig hjerne og skal gå 2 klasser ned. For at hjælpe ham, laver hans mor Kirsten en ny skole derhjemme: "Solsikken" med et kreativt og frit læringsmiljø. Samtidig er Sofia skoletræt og umotiveret, så hun starter også på en ny skole: "Killer Instinct School System". Men hvilken skole er den bedste? Historien fortælles i 36 korte kapitler med overskrifter. Tekst og illustrationer af Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, bl.a. kendt for Dyrefabler - ting på hovedet. Medforfatter er Kasper Hoff.

Virkelig vanvittig og sjov historie, med mange flere små sideløbende historier, som samles til sidst. Illustrationerne rammer den sjove tone i bogen helt perfekt. Det er en fortsættelse, men bogen kan læses selvstændigt.

Til læsere, som er glade for Karmaboy - kometen og den onde numsekløeIqbal Farooq og den sorte Pjerrot og Iqbal Farooq og den sorte PjerrotTil læsere, som er glade for Karmaboy - kometen og den onde numsekløe og .


Politiken

d. 20. okt. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 20. okt. 2018


Kristeligt dagblad

d. 12. jan. 2019

af

af

Damián Arguimbau

d. 12. jan. 2019