Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mulan


Beskrivelse


Mulan ved, at hendes syge far ikke kan overleve som soldat i den kinesiske hær. Derfor klæder hun sig ud som mand og går i krig mod hunnerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2020

af

af

Stine Veisegaard

d. 22. juni 2020

Få her historien om den modige pige Mulan, der vælger at tage sin fars plads i hæren, da hunnerne angriber Kina. Fra 5 år.

Bogen bygger på universet fra Disney-filmen om pigen Mulan. Da den kinesiske hær indkalder alle mænd til at kæmpe mod hunnerne, ved Mulan, at hendes far ikke vil kunne overleve i kamp. Derfor klæder Mulan sig ud som mand og tager hans plads som soldat, vel vidende, at hvis hun bliver opdaget, koster det hende livet. Historien er udgivet i serien "Disneys klassikere", og illustrationerne er gengivet i samme streg, som kendes fra Disneys filmatisering.

Fin underholdende historie med smukke farvede illustrationer fra filmen Mulan, der vil vække genkendelsens glæde. Det er helt klart en fordel at have set filmatiseringen om Mulan, da historien her er kort gengivet.

Der findes mange bøger, der gengiver historier fra Disneys filmatiserede univers, men ingen nyere bøger om Mulan. Bogen om Mulan vil helt sikkert vække opmærksomhed hos børn, som har nydt at læse øvrige historier fra Disney, fx Askepot.