Bøger / skønlitteratur / roman

Muligt motiv : forsoning : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Den unge vestjyske sognepræst Julie er inviteret til fest hos en ældre kirkegænger, som imidlertid findes bevidstløs, og ved ankomsten til hospitalet erklæres død af hjertestop. Julie finder dødsfaldet meget mystisk og begynder at grave i sagen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2011

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 13. okt. 2011

En krimi for dem der foretrækker de mere udramatiske af slagsen. Sandsynligvis primært et lidt ældre publikum - muligvis også kristne. Og selvfølgelig de der blev begejstret over forgængeren. Layoutet er temmelig diskret, og bogen vil nok kræve noget formidling for at nå de almindeligt græssende krimi-lånere.

En krimi der foregår i en helt almindelig lille landsby i Vestjylland, hvor beboerne er helt almindelige mennesker. Jeg synes, at den er lidt atypisk, da den meget af tiden slet ikke minder om en krimi. Den er meget stilfærdig og beskrivende. Og meget jysk - på den adstadige måde. Her er intet blod, beskrivelse af gerningssteder eller obduktioner. Hovedpersonen er præst, og der tales en del om kristendom, uden at bogen dog bliver missionerende. På trods af, at den ikke er genretypisk, lykkes det alligevel at fænge nysgerrigheden og jeg sidder tilbage med tanken, at plottet er plausibelt. Hvilket egentlig er forfriskende. Sproget er flydende og lettilgængeligt med få stavefejl. Forfatteren er - ikke overraskende - kristen og har tidligere skrevet børnebøger. Desuden en baggrund i biblioteks- og forlagsverdenen.

I 2010 udkom første krimi med Julie Hashøj i hovedrollen Begrundet mistanke: tilgivelse. På mit bibliotek har den pæne udlånstal.

En stilfærdig krimi som pirrer nysgerrigheden, men aldrig når det hændervridende niveau. Anskaffes på linje med forgængeren.


Præsteforeningens blad

Årg. 102, nr. 41 (2012)

af

af

Anette Broberg Knudsen

Årg. 102, nr. 41 (2012)