Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Multipatent : elegante mønstre til håndstrik


Beskrivelse


Strikkebog med beskrivelse af hvad multipatent er og hvordan det strikkes - for den erfarne strikker. Indeholder 90 mønstre uden ret- og vrangside samt 8 opskrifter på tørklæder, halsrør og tæpper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2018

af

af

Camilla Sejerøe

d. 9. nov. 2018

Mønsterleksikon og instruktion i multipatent. Til den erfarne og nysgerrige strikker.

Nancy Marchant har udgivet flere bøger om brioche (patent), og her ser vi en variant, kaldet multipatent, fuldt udfoldet. På engelsk hedder teknikken "tuck stitches" og kommer fra maskinstrik. Bogen indledes med et teknik og terminologi-afsnit, dernæst følger multipatent leksikon, hvor der er varianter fra enkelt multipatent til tre- og firdobbelt multipatent og til sidst varianter heraf. Alle opslag i leksikonet er illustreret med farvefotos af for- og bagside, samt et diagram. Bagerst enkelt opskrifter. Bogen er oversat af Rachel Søgaard, der selv designer strik og desuden har oversat flere strikkebøger. Hun har bearbejdet den nyudviklede terminologi til dansk.

En inspirerende og spændende strikkebog, der er langt ud over det sædvanlige. Her er tale om en helt ny metode med sin egen terminologi. Strikkere taler om, hvad det egentlig er, og hælder lige nu til at det er en blanding af brioche og vævestrik, og det er nok ikke helt ved siden af. Det er smukt, og det er svært uden at være umuligt. Dette er grundbogen, skrevet af udvikleren.

PatentstrikKnitting fresh brioche handler om samme teknik, bare ikke så udfoldet og gennemarbejdet som nærværende titel. Desuden har Nancy Marchant tidligere udgivet Knitting fresh brioche, der også indeholder en leksikon-del, men som aldrig er oversatPatentstrik handler om samme teknik, bare ikke så udfoldet og gennemarbejdet som nærværende titel. Desuden har Nancy Marchant tidligere udgivet , der også indeholder en leksikon-del, men som aldrig er oversat.