Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Mumi leder efter mumrikken : følg sporet med din finger


Beskrivelse


Billedbog. Det er forår i Mumidalen, og Mumi venter på at Mumrikken skal komme hjem. Følg efter Mumi på sporet efter Mumrikken med fingeren i fordybningerne på de kraftige papsider og løs undervejs små findeopgaver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2017

af

af

Ole Laursen

d. 30. aug. 2017

Hjælp Mumi med at finde sin gode ven Mumrikken. Undervejs møder I Mumimor, Snif, Lille My og Too-ticki. Bogen er i kraftigt pap, med små findeopgaver, føleeffekter, og er for de 2-4-årige.

Mumi tager ud for at finde sin gode ven Mumrikken. Han møder en række af de andre fra Mumidalen: Mumimor, Lille My, Too-ticki og Snif, inden han finder Mumrikken. Undervejs opfordres børnene til at finde fx 6 ting, som Mumimor skal bruge til at bage eller 6 dyr, Lille My leder efter. Med en føleeffekt i form af det bugtende spor, Mumi følger, som er en rille i bogen. Forside med Mumi, det bugtende spor med føleeffekt og Lille My, som gemmer sig.

Det er en charmerende, slidstærk lille gå-på-opdagelse bog om Mumi på udkig efter Mumrikken. Nogle af opslagene er meget smukke med deres flotte farvekombinationer, især dét med Snif med baggrund i gule og lilla farver. Selv om den ikke rummer nogen egentlig historie, kan den fint tjene som introduktion til Tove Janssons Mumiunivers, især for de yngste i målgruppen.

Der findes flere finde- og opgavebøger med Mumitroldene fx Mumitroldene på skovturHvor er Peddersen? Et andet eksempel på en findebog med en kendt nordisk børnebogsfigur kunne være Hvor er Peddersen?Der findes flere finde- og opgavebøger med Mumitroldene fx Mumitroldene på skovtur Et andet eksempel på en findebog med en kendt nordisk børnebogsfigur kunne være .