Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mumiemysteriet


Beskrivelse


Krimi. Et værdifuldt maleri bliver stjålet fra museet i Vestervomstrup og den hovedmistænkte er museets 3000 år gamle mumie. Detektiverne Lasse og Maja beslutter at undersøge sagen for hvad skal en mumie med et maleri?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2004

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 26. aug. 2004

Så er privatdetektiverne Lasse og Maja på banen igen, og det er da helt utroligt, hvad der sker af forbrydelser i den lille by Vestervomstrup. I denne den femte bog i serien er det kunsttyverier på byens museum, som de to børneopdagere må tage sig af, og i bedste Agatha Christie stil får de linet alle de mulige mistænkte op, og ved at stille spørgsmål og tænke sig om lykkes det også denne gang at opklare mysteriet. Det var nu ikke butleren, men rengøringsdamen, som var gerningsmanden. Dog ikke for personlig vindings skyld. Nej, hun ville såmænd forhindre museets upopulære chef i at sælge billederne, som hun havde planer om og give hende en lærestreg, så hun kunne lære at være ordentlig ved sine ansatte. En ikke rigtig slem forbrydelse i en uskyldig og gammeldags hyggelig krimiserie, som kan læses af habile læsere mellem otte og ti, som kan lide at gætte lidt med selv. Som resten af serien er også denne bog trykt med store bogstaver i en åben sats og gennemillustreret med sjove og skæve s/h-tegninger.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2017

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 26. jan. 2017

Detektiverne Lasse og Maja må tage affære, da mystiske brande og en tyvagtig mumie hjemsøger det ellers så fredelige Vestervomstrup. For børn i alderen 9-12 år, der kan lide detektivhistorier med kvikke børn i hovedrollerne.

To krimifortællinger fra Vestervomstrup med detektiverne Lasse og Maja i hovedrollerne. I "Brandmandsmysteriet" er Lasse og Maja ved at gøre hovedrent i deres detektivbureau, da de beslutter at se nærmere på nogle mystiske brande, der på det seneste har huseret i Vestervomstrup. Hver gang er der forsvundet værdifulde genstande. Måske skal tyven findes blandt brandmændene? I "Mumiemysteriet" mæsker Lasse og Maja sig med is i sommervarmen, da de beslutter at efterforske sagen om et værdifuldt maleri, der er blevet stjålet fra byens museum. Den hovedmistænkte er museets 3000 år gamle mumie. Men hvad skal en mumie med et maleri? Med et kort i farver over Vestervomstrup, samt persongalleri. Illustrationer i farver.

Medrivende detektivhistorier med spænding og god humor. Teksten er let at læse med meget dialog og korte sætninger. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Der findes mange andre mysterier med LasseMajas Detektivbureau, fx SvømmehalsmysterietFødselsdagsmysterietMumiemysteriet eller Fødselsdagsmysteriet. "Mumiemysteriet" er tidligere udgivet i 2004 i en anden oversættelse, med en anden forside og illustrationer i sort-hvid MumiemysterietDer findes mange andre mysterier med LasseMajas Detektivbureau, fx Svømmehalsmysteriet eller . "Mumiemysteriet" er tidligere udgivet i 2004 i en anden oversættelse, med en anden forside og illustrationer i sort-hvid MumiemysterietDer findes mange andre mysterier med LasseMajas Detektivbureau, fx Svømmehalsmysteriet eller Fødselsdagsmysteriet. "" er tidligere udgivet i 2004 i en anden oversættelse, med en anden forside og illustrationer i sort-hvid .