Bøger / faglitteratur

Muren der faldt : Berlin-murens historie 1961-1989-1990


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2016

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 2. mar. 2016

Journalistisk gennemgang af historien om Berlinmuren for alment historieinteresserede læsere.

Bogen behandler Berlinmuren og DDR-styret fra rødderne i den russiske revolution 1917, over DDRs dannelse og den kolde krig til styrets og murens fald og hvad der skete derefter. Den springer i kronologien alt efter tema. Hovedvægten ligger på det politiske stormagtsspil, DDR-regimets fiasko - især den økonomiske, kommunistpartiet og protesterne op til murens fald. Jan Jakob Floryan er kendt som programmedarbejder fra DR.

Stilen og gennemgangen er journalistisk og afspejler forfatterens kritiske holdning til DDR-styret. Bogen er en noget sort-hvid-præget fremstilling med to hoveddeltagere: Styret mod befolkningen, hvis holdninger forfatteren delvis påtager sig at være talerør for. Detaljeret gennemgang af den nat hvor muren faldt. Sprogligt lettilgængelig og letlæst - omend med en del noter - og levende beskrevet i en dramatiserende, journalistisk stil. Den er illustreret med fotoer i bedste kvalitet, skemaer og tegninger.

Bogens emner - BerlinmurenMuren og DDR - er dækket godt ind, for blot at nævne to værker: , 2009 og Jan Bo Hansens Muren, 2009Bogens emner - Berlinmuren og DDR - er dækket godt ind, for blot at nævne to værker: Berlinmuren, 2009 og Jan Bo Hansens , 2009.