Bøger / skønlitteratur / roman

Muren


Beskrivelse


Det bliver dråben for Bjørn da hans kone forlader ham. I vrede og frustration over verden beslutter han sig for at bygge en mur rundt om sit hus. Men muren bliver kun begyndelsen på hans problemer.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 9. feb. 2017

Det bliver dråben for Bjørn da hans kone forlader ham. I vrede og frustration over verden beslutter han sig for at bygge en mur rundt om sit hus. Men muren bliver kun begyndelsen på hans problemer. Til læsere af skæve romaner om hverdags Danmark.

Helvede er andre mennesker skrev Sartre. Det tager hovedpersonen i denne bog meget bogstaveligt. Da den midaldrende forretningsmandmand Bjørn bliver forladt af sin kone, beslutter han sig for at vende verden ryggen og mure sig inde. Han bygger en høj mur hele vejen rundt om sit hus for at være i fred. Men bedst som Bjørn troede at muren ville blive enden på hans problemer, finder han ud af det kun er starten. Bogen følger dels Bjørn, dels personer i hans omgangskreds og hvordan de ser på ham før og efter han bygger muren. Bogen er skrevet af Torben Munksgaard.

Muren er en sort komedie om en mand der bliver så træt af livet at han beslutter sig for at lukke sig inde, men i et Danmark hvor hygge og samvær er højt skattet er det en svær øvelse. Sproget er jordnært og sjovt, og præmissen tilpas skæv til at det ikke bliver kedeligt. Desuden gør formen, hvor handlingen springer fra person til person, at tempoet er højt og underholdende.

Miljøet og personerne i bogen minder om dem man finder i Munksgaards tidligere bog Retrograd Munksgaards bøger kan anbefales til dem der også holder af Casper Colling Nielsen.


litteratursiden.dk

d. 23. mar. 2017

af

af

Øjvind Fritjof Arnfred

d. 23. mar. 2017

Torben Munksgaards roman er mange ting: Den er en velskrevet, sjov, lang, dyster, trist, opbyggelig, nedbrydende og nødvendig. Det kunne være årets og tidens danske roman. Torben Munksgaard har lige s...


Kristeligt dagblad

d. 7. mar. 2017

af

af

Svend Skriver

d. 7. mar. 2017


Jyllands-posten

d. 2. apr. 2017

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 2. apr. 2017


Berlingske tidende

d. 13. mar. 2017

af

af

Jørgen Johansen

d. 13. mar. 2017


Weekendavisen

d. 28. apr. 2017

af

af

Klaus Rothstein

d. 28. apr. 2017


Børsen

d. 3. mar. 2017

af

af

Line Rasmussen

d. 3. mar. 2017