Bøger / skønlitteratur / roman

Muret inde


Beskrivelse


Efter murens fald er prostitutionsmarkedet i opbrud i det gamle DDR. Pengene skifter hænder i et hastigt tempo, mens kunder og bagmænd forsøger at følge med.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 10. feb. 2016

Tysk roman som favner perioden 1989 op til dag set gennem en række personer i og omkring prostitutionsmiljøet i en række tyske byer. Til alle læsere som elsker store romaner i såvel omfang som indhold.

Prostitutionsmiljøet i Tyskland er omdrejningspunktet i fortællingen om det genforenede Tyskland. Vi møder alt fra driftige forretningsmænd til luderne i lejlighederne, klubberne og på gaden. "Den gamle" sidder tungt på prostitutionsmarkedet, men andre vinde blæser efter genforeningen, og både bagmænd og sexarbejdere skal forholde sig til den nye virkelighed. Det er en kollektivroman med mange ord, som i hastige sansninger, tilbageblik og associationer beskriver virkeligheden i dagens tyske Europa.

Bogen er en slags moderne Berlin AlexanderplatzDengang vi drømte og på alle måder en stor roman, som er skrevet autentisk og realistisk men også med sine lyriske passager. Den er ærlig og kompromisløs i sine skildringer af sexindustrien og dens iskolde kontanter, der præger bagmænd, kunder og sexarbejderne. Det er ikke en feel-good roman. Den kræver sin læser, ganske som Clemens Meyers Dengang vi drømte, der også beskriver Tyskland efter murens fald med vægt på det tidligere ØsttysklandBogen er en slags moderne Berlin Alexanderplatz og på alle måder en stor roman, som er skrevet autentisk og realistisk men også med sine lyriske passager. Den er ærlig og kompromisløs i sine skildringer af sexindustrien og dens iskolde kontanter, der præger bagmænd, kunder og sexarbejderne. Det er ikke en feel-good roman. Den kræver sin læser, ganske som Clemens Meyers , der også beskriver Tyskland efter murens fald med vægt på det tidligere Østtyskland.

Bogen ligger fint i forlængelse af Dengang vi drømteSimple storys. Simple storys beskriver også følgerne af den tyske genforeningBogen ligger fint i forlængelse af Dengang vi drømte. beskriver også følgerne af den tyske genforening.


Jyllands-posten

d. 3. mar. 2016

af

af

Mikael Busch

d. 3. mar. 2016


Politiken

d. 21. feb. 2016

af

af

Christian Johannes Idskov

d. 21. feb. 2016


Information

d. 20. feb. 2016

af

af

Thomas Thurah

d. 20. feb. 2016