Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mus og Rod ser sne


Beskrivelse


Mus og Rod går ud på isen i snevejr. Rod kan ikke lide sneen og isen. Han falder gennem isen og Mus hjælper ham. Senere, da Mus falder gennem isen, er det Rods tur til at hjælpe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2020

af

af

Karsten Boll

d. 20. feb. 2020

"Mus og Rod" er en bogserie om venskab. Mus er altid sød og dygtig. Rod er drillesyg og uheldig, men selvom de er meget forskellige, så er de bedste venner. 5 bøger for børn fra 5-6 år.

I "Rod og Mus har et hus" har begge hvert sit hus. Mus' hus kan klare regnvejr, det kan Rods hus ikke. "Mus og Rod ser sne" handler om at hjælpe hinanden, hvis man kommer til at fryse. I "Mus og Rod får et gys" drejer det sig om, hvorvidt man føler sig tryg i ukendte omgivelser. "Mus og Rod på en ø" har temaet drilleri og om at blive gode venner igen. I "Mus og Rod får en idé" er emnet om også at lade andre prøve de nye ting, man har fået. Alle tekster har lix 05. Tegningerne er lavet af forfatteren selv. Hun kendes også fra titler som En elefant på værelsetDrømmeland og DrømmelandI "Rod og Mus har et hus" har begge hvert sit hus. Mus' hus kan klare regnvejr, det kan Rods hus ikke. "Mus og Rod ser sne" handler om at hjælpe hinanden, hvis man kommer til at fryse. I "Mus og Rod får et gys" drejer det sig om, hvorvidt man føler sig tryg i ukendte omgivelser. "Mus og Rod på en ø" har temaet drilleri og om at blive gode venner igen. I "Mus og Rod får en idé" er emnet om også at lade andre prøve de nye ting, man har fået. Alle tekster har lix 05. Tegningerne er lavet af forfatteren selv. Hun kendes også fra titler som En elefant på værelset og .

Fem bøger til den allerførste læsning med de levende tegninger, der fint passer til teksten og er med til at give historierne en ekstra dimension.

Bøgerne kan sammenlignes med serien "Solstråle bøger" fx Under vandetJeg finder -Maltes briller, Jeg finder - og "Tvillingebøgerne" med fx Maltes briller, der også har en sætning på hver side, der passer til tegningenBøgerne kan sammenlignes med serien "Solstråle bøger" fx Under vandet, og "Tvillingebøgerne" med fx Maltes briller, der også har en sætning på hver side, der passer til tegningenBøgerne kan sammenlignes med serien "Solstråle bøger" fx Under vandet, Jeg finder - og "Tvillingebøgerne" med fx , der også har en sætning på hver side, der passer til tegningen.