Bøger / faglitteratur til børn

Mus


Beskrivelse


Vidste du, at en mus kan få op til 80 unger på et år? Det og meget mere kan du læse om i denne lette fagbog for 6-8-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2022

af

af

Stine Bille

d. 27. maj 2022

Vidste du, at en mus kan få op til 80 unger på et år? Det og meget mere kan du læse om i denne lette fagbog for 6-8-årige.

To nye titler i serien "Grøn fagklub" fra Alinea. I bogen "Mus" kan man bl.a. læse om hvordan mus bor i naturen, og hvordan man kan holde mus som kæledyr. I bogen "Gekko" kan man bl.a. læse om hvor dygtige gekkoer er til at klatre og løbe på vand. Nogle gekkoer kan endda flyve helt om til 60 meter. Bagerst i bøgerne er spørgsmål til, om du kan huske, hvad du har læst. Bøgerne er læsepædagogisk bearbejdede, der er store farvefotos på hvert opslag, samt indholdsfortegnelse og stikordsregister. De udgives i stift bind. Der findes opgaver til dem på forlagets hjemmeside. Bogen "Mus" har lix 9 og "Gekko" har lix 15.

"Grøn fagklub" er en rigtig fin serie, og det er disse to titler også. Her får man både fakta og gode idéer. Der skrives direkte til læseren med et "du", og det fungerer godt. Bøgerne er alle skrevet efter den samme skabelon, hvilket støtter forforståelsen på den gode måde. Gode fotografier og indbydende lækkert layout.

En anden let fagbog om mus kunne fx være MusØglerØgler. I bøgerne Øgler og Øgler kan man læse om forskellige øglerEn anden let fagbog om mus kunne fx være Mus. I bøgerne og kan man læse om forskellige øglerEn anden let fagbog om mus kunne fx være Mus. I bøgerne og kan man læse om forskellige øgler.