Bøger / faglitteratur til børn / lydret

Mus


Beskrivelse


Let fagbog om mus med spændende fakta og mange fotos. Kort og lydret tekst til begynderlæsere fra 6 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2021

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 4. feb. 2021

Let fagbog om mus med spændende fakta og mange fotos. Kort og lydret tekst til begynderlæsere fra 6 år.

I "Mus" fortælles om dyrets udseende, dens unger og maden. Musen er et natdyr og den går i hi om vinteren. Mus kan være husmus, og man kan have dem som kæledyr. Bogen har lettal 10. I "Gæs" fortælles om dyrets udseende, æg og unger, hvad fjerene kan bruges til og hvordan gæs flyver sammen i flok. Bogen har lettal 9. Hver bog har 7 opslag med overskrift. Teksten står i korte sætninger og suppleres af fotos og tegninger. Der er faktuelle oplysninger samt spørgsmål til læseren og udtryk som Uf! og Ah! Korte ordlister med sidehenvisninger med henholdsvis 9 og 11 ord sidst i bøgerne. Der er gratis elevopgaver på forlagets hjemmeside. Bøgerne er i serien "Fakta Lydret" er til den allerførste læsning med mange lydrette eller lydnære ord.

2 gode og informative bøger trods de få ord. Bøgerne er korte og overskuelige og fortæller de vigtigste ting. Teksten er letforståelig, og billederne er flotte. Spørgsmålene inddrager læseren i bogen og giver idéer til dialogisk læsning.

Der kan læses mere om mus i et afsnit i Dyr i nattenGåsen der lagde guldæg. Vi har flere historier med gæs fx Gåsen der lagde guldæg, men ingen lette fagbøger om gæsDer kan læses mere om mus i et afsnit i Dyr i natten. Vi har flere historier med gæs fx , men ingen lette fagbøger om gæs.