Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Musas føl


Beskrivelse


Se, mit føl, siger Musa. Er det dit føl? siger Jonas. Ja, siger Jonas. Føl på det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 23. apr. 2015

Musa har ondt i halsen, men Jonas har te. Musa har et føl, som de føler på. To flotte indbydende bøger til de alleryngste læsere, for de 5-7-årige.

Bøgerne er illustreret med farvelagte tegninger. Musa får te af Jonas fordi han har ondt i halsen, og har svært ved at tale. Musa hader te, men han kan tale igen. Musa har et føl, som han får Jonas til at føle på. De morer sig over den dobbeltbetydning, der er i mange ord fx at tage gas på og det at gå en gal vej.

Fremragende bøger, som har en meget læsepædagogisk veltilrettelagt tekst, med 1-3 linjer nederst på hver side, typografien er meget velvalgt, og der er ikke anvendt længere ord. De farvelagte tegninger er særdeles glimrende, der er benyttet stærke farver og de dækker stort set siderne, med undtagelse at det hvide stykke hvor teksten er skrevet. Det er, trods det meget lave lix-tal, lykkes at skrive historier, som børnene sagtens kan identificere sig med - ja der hvor Musa og Jonas "leger" lidt med ords dobbeltbetydning, vil der endog være god mulighed for selv at komme med eksempler.

Bøgerne kan sammenlignes med Miks bilPuk har dyr og Puk har dyrBøgerne kan sammenlignes med Miks bil og .