Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Museets hemmelighed


Beskrivelse


Drengen Tom sættes i pleje hos sin sære onkel og tante, der bor på et museum. Men det er et besynderligt museum, hvor de udstoppede dyr kan tale, og hvor Tom en dag finder en dør, der bringer ham 100 år tilbage i tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 17. sep. 2010

Bogen henvender sig til fantasy-elskere fra ca. 12 år og opefter. Den kan med fordel formidles som en fantastisk mysterie-fortælling med tidsrejser og onde biller.

Det er forfatterens første bog om den unge Tom Scatterhorns eventyr. En serie som fik sin tredje fortsættelse her i 2010. Det er en fantastisk fortælling om en dreng der kommer i pleje hos sin excentriske onkel og tante. De bestyrer et museum som afgjort har set bedre dage, men da Tom går på opdagelse finder han mere end han havde regnet med i det gamle museum. Flere af de udstoppede dyr virker levende, og ved et tilfælde, finder han en åbning, der transporterer ham 100 år tilbage i tiden. Det er en temmelig spændende og flot bog der nok skal kunne tiltrække den rette målgruppe. Sproget er til at læse fra 12 år, men sidetallet er højt og skal tages til efterretning, før man anbefaler den til de mindste i mellemgruppen.

Emnemæssigt vil denne bog henvende sig til de der kunne lide temaet i Lotte Qvistorff & Sally Sharfs Det magiske ur.

En rigtigt flot bog, og da det er lang tid siden, vi har fået et godt tidsrejse-drama på børnebiblioteket, vil den blive godt modtaget.