Bøger / skønlitteratur til børn

Musen Tip er uartig


Beskrivelse


Billedbog. Musen Tip er på tur med sin mor. Men han kan ikke finde ud af at opføre sig ordentligt. Da han gemmer sig for sin mor, ved hun lige, hvordan hun skal løse det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2017

af

af

Stine Veisegaard

d. 6. okt. 2017

To billedbøger om Musen Tip og hans oplevelser. Da Tip har fødselsdag, ønsker han sig en hel speciel gave. Mon mor og far har hørt det? Få også historien om Tip, da han er uartig og helt på tværs. Højtlæsning for børn på 3-6 år.

Musen Tip kendes fra tv, hvor der findes animerede episoder med Tips oplevelser. Nu kan historierne også fås som billedbøger. I bogen "Musen Tip har fødselsdag" har Tip kun ét ønske, nemlig en cykel. Men da han opdager at den er udsolgt, bliver han ked af det. I "Musen Tip er uartig" er Tip helt på tværs, da han er på tur med sin mor. Men Tips mor ved hvad der skal til, for at han opfører sig ordentligt. Men er Tip helt med på den? Bøgerne er fyldt med tegninger, som ligner dem fra de animerede udgaver på tv.

Børn som kender historierne om musen Tip fra tv vil uden tvivl nyde de genkendelige billeder. Begge bøger handler om følelser, enten i forbindelse med vrede eller fødselsdagsgaver. Historierne er søde, om end noget forudsigelige. De egner sig til hyggelæsning, hvis barnet i forvejen kender musen Tip fra tv.

Der er ikke udgivet andre billedbøger om musen Tip. Ønskes bøger om opførsel og følelser er Åh nej, Herman!Den dag Leopold blev ondAngelina holder fødselsdag og Den dag Leopold blev ond gode bud. Der findes mange billedbøger om forventninger til fødselsdagsgaver fx om musen Angelina i Angelina holder fødselsdagDer er ikke udgivet andre billedbøger om musen Tip. Ønskes bøger om opførsel og følelser er Åh nej, Herman! og gode bud. Der findes mange billedbøger om forventninger til fødselsdagsgaver fx om musen Angelina i Angelina holder fødselsdagDer er ikke udgivet andre billedbøger om musen Tip. Ønskes bøger om opførsel og følelser er Åh nej, Herman! og Den dag Leopold blev ond gode bud. Der findes mange billedbøger om forventninger til fødselsdagsgaver fx om musen Angelina i .