Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Musik : metoder til analyse


Beskrivelse


En grundlæggende indføring i musikalsk analyse med udgangspunkt i musikkens fem parametre: lyd, rytme, melodi, samklang og form.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 9. jan. 2009

En lærebog i metoder til musikalsk analyse der givet vil blive efterspurgt til musikundervisningen på gymnasier og HF, og som også kan læses af musikinteresserede uden for undervisningssammenhæng.

Uffe Englund er ansat ved Sankt Annæ Gymnasium og cand.mag. i musikvidenskab. Han tager udgangspunkt i lyd, rytme, melodi, samklang og form, og inden for hver af disse fem musikalske parametre, introducerer og forklarer han musikalske begreber og fænomener der giver læseren et teoretisk fundament til forståelse af musik. Til understøttelse af forklaringerne er der på hver side node-eksempler hentet fra forskellige tidsperioder og på tværs af musikalske genrer. Et vist forkundskab til nodelæsning vil være nyttigt. Bagest et register der viser hen til alle de mange ord og begreber der introduceres.

Knapt så omfattende, men et tiltrængt alternativ til serien Musiklære og musikalsk analyse der udkom i en 2. udgave i 4 bind i 1990'erne, redigeret af Jens Brincker.

En lærebog målrettet musikundervisningen på HF og gymnasiet der giver en indføring i musikalske begreber med mange node-eksempler hentet fra forskellige musikalske genrer. Vil også være af interesse for en bredere kreds af musikinteresserede.


Musikeren

2009, nr. 3

af

af

Stinne Lender

2009, nr. 3