Bøger / faglitteratur

Musisk ledelse : vejen til et levende arbejdsliv


Beskrivelse


Om at bruge gehør og udtrykskraft i ledelsesarbejdet, uden at miste blikket for mål, bundlinje og ydre krav. Om at inddrage det musiske univers, som inspiration og konkret håndværk, til at skabe balance mellem ledele og management.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2013

af

af

Jette Landberg

d. 29. maj 2013

For alle der interesserer sig for ledelse i det 21. århundredes erkendelsessamfund, hvor skabelse er i centrum, mod tidligere formidling og reproduktion. Er ikke decideret svær at læse, men kræver sit af læseren med sine mange filosofiske betragtninger.

Ledelse i dag er andet end mål, strategisk planlægning er ikke nok. Levende ledelse er ledelse efter gehør, musisk ledelse. Vi får her en nytænkning af det at være leder og medarbejder i erkendelsessamfundet, hvilket adskiller sig fra at være leder i videnssamfundet. I bogens første del undersøger forfatteren ledelse, der ikke rigtig virker, i anden del ses der filosofisk på ledelsespraksis med eksempler på ledere med karisma og endelig giver forfatteren nogle handlemuligheder i den afsluttende del. Der kommer hele tiden supplerende stof til bogen på www.musiskledelse.dk. Forfatteren Skou Olsen er musiker og komponist og arbejder med ledelsesudvikling. Han har tidligere skrevet bl.a. om kommunal ledelse.

Jeg kommer især til at tænke på Ole Fogh Kirkeby, professor i ledelsesfilosofi, der også har skrevet forordet. I år er udkommet Højlund Larsen: Praktisk filosofi og ledelse i 2. udg., der er en introduktion for ledere, der vil anvende filosofi i ledelse. Anmeldte bog er bl.a. spændende, fordi den har mange konkrete eksempler.

En ikke hel enkel bog om et komplekst emne, nemlig ledelse set som en metode til at skærpe medarbejdernes refleksive kapaciteter, og dermed leve op til erkendelsessamfundets krav om anderledes ledelse.