Bøger / skønlitteratur til børn / roman

My får en is


Beskrivelse


My går rundt i haven. Hun ser en gul sol. Hun får en gul is af mor. En bi vil ha Mys is, men My løber væk med isen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 10. aug. 2012

Bogen hører til serien Læs lydret, der er delt op i læseudviklingstrin fra 0-2. My får en is hører til Læs lydret. Trin 1 indeholdende 64 af de 120 almindelige ord på én stavelse med 1 konsonant i for- og udlyd. Til læsetræning fra 0. klasse.

Bogen er i hardback og har et farverigt omslag. Hovedpersonen My sidder og spiser en gul is. Teksten er sat på 1-2 linjer på hver side. Den handler om My, der går rundt i haven. Hun får en gul is af mor. En bi vil have Mys is, men My løber hurtigt væk med isen. Rasmus Jensens farverige illustrationer fylder hele opslag og udvider den lette lydrette tekst. Historien hænger således fint sammen. På forlagets hjemmeside finder man opgaver, ordkort, en kryds og tværs og andre ordlege, der kan løses i forbindelse med læsetræningen.

Flere forlag tilbyder lydrette læsetræningsbøger. Lydret Dingo fra Gyldendal har serien om Puk og Siv/ Tor og Tim/ Ris og Ras. Dansklærerforeningen har serien Lydret læsning til 0. og 1. klasse, og Alinea tilbyder serierne Mini PS og Lydret ps. Alle er gode bud på læsetræningsmaterialer.

Materialet er anvendeligt til den allerførste læsetræning. Det er en sød lille historie, der er hurtigt læst. I undervisningen kan man anvende det tilhørende materiale, der er tilgængelig fra forlagets hjemmeside.