Bøger / skønlitteratur til børn / roman

My på høje hæle


Beskrivelse


My hugger mors sko med høje hæle. Hun leger med Freja. Er det ikke lidt dumt, at have sko med høje hæle på, når man leger?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 9. maj 2014

To letlæsningsbøger i serien Min første bog til læsetræning i 1. klasse (fra 6 år).

To meget genkendelige hverdagshistorier om pigen My. I My på høje hæle leger My med mors sko. Hun udvælger et par sko med meget høje hæle. Derefter går hun ud på vejen og leger med Freja, men det er svært at lege med højhælede sko på, og My falder og kommer på sygehuset. Hun får gips på benet. I My er syg har My ondt i halsen og ligger i sengen. Far, mor og mormor gør alt, hvad de kan, for at underholde hende. Hun ser også mange film. Hun hygger sig måske lidt for meget! Men en dag begynder hun at kede sig i sengen. Hun er rask og står op. Teksten er sat med store typer i korte linjer. De mange udtryksfulde illustrationer bærer begynderlæseren fornemt gennem bøgerne. Forsiderne og bagsideteksten giver et godt billede af bøgernes indhold. Layoutmæssigt henvender bøgerne sig primært til piger. Der er opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside.

Der findes mange letlæsningsbøger med piger for målgruppen, fx serien Seje Selma. Sygdomsproblematikken findes i Bo er syg.

To søde og genkendelige historier for begynderlæserne i 1. klasse. Alle kender til at kede sig i sygesengen, og mange piger eksperimenterer med mors tøj og sko.