Bøger / faglitteratur / erindringer

Myginds mission : der findes ikke onde mennesker


Beskrivelse


Peter Mygind (f. 1963) fortæller om, hvordan overfald på hans søn blev udgangspunktet for tv-programmet Myginds Mission, der handler om at bekæmpe mobning. Men også om hans tanker om forældreskab og om at skabe kærlighed, fællesskab og socialt ansvar i forskellige sammenhænge.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Lis Pedersen

d. 6. nov. 2013

Bogen henvender sig til dem, der har fulgt med i Peter Myginds forsøg på at bevise, at mobning ikke skyldes ondskab, men derimod mønstre, som er svære at få bugt med. Den henvender sig også til dem, der gerne vil vide, hvordan man konkret arbejder med girafsprog.

Bogen indledes af mobbeforsker Helle Rabøl Hansen, som i tv-udsendelserne var Myginds coach. På kort tid blev hans søn i 2006 overfaldet uden bevislig grund af forskellige drengegrupper. Det blev starten på hans arbejde mod mobning, men også en sej kamp for hele familien at komme oven vande igen. Han har lagt sig imellem i slåskampe, optrådt i tv, lavet foredrag og tv-serien om 8.x. på Hyltebjerg Skole. Han fortæller om sit eget liv, om 5 år på kostskole i Schweiz, livet i Jytte Abildstrøms hus om kampen for at komme på teaterskole, om arbejdet med tv-udsendelserne. Når han siger: "Jeg tilgiver dig og sender dig kærlighed" lyder det underligt for de fleste, men han mener det, og han gør det. Det er bogens styrke, at man tror på ham. Det vigtigste er, siger han, at onde mennesker ikke findes, kun onde mønstre. Bogen er letlæst, den har fotos af Mygind og hans familie.

Det er svært lave en sammenligning med en bog af denne type. Men den kan bruges til arbejde med mobning, og til dem, der gerne vil vide noget om girafsprog i daglig brug, er den en glimrende vejledning i hvordan man gør, men uden dybe teorier.

Der er mange læsere til bogen. Emnet er meget alvorligt og kendt i de fleste skoler i Danmark.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. dec. 2013

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 17. dec. 2013


Politiken

d. 11. maj 2014

af

af

Poul Anders Aarøe Pedersen

d. 11. maj 2014