Bøger / faglitteratur / opskrifter

Mynte : en frisk smag


Beskrivelse


Myntens historie som krydderplante, dens rolle i folketro, beskrivelse af forskellige sorter samt gode råd om dyrkning og høst. Med opskrifter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2012

af

af

Camilla Sejerøe

d. 29. mar. 2012

En lille fiks bog til have- og krydderurte-entutiaster. Den kan indgå i formidlingssammenhænge omkring krydderurter, madlavning og madens historie.

Nielsen & Nielsen er to kvinder, der har besluttet sig for at leve af deres passion for krydderurter. De har et lille landsted i Skafterup, hvor de dyrker, sælger, forædler og formidler krydderurter. De skriver levende og let om deres passion, mynte, og kommer rundt om både historie, medicinske evner, arter, formering og opskrifter. De bliver hjulpet lidt på vej af Nikolaj Kirk, der har skrevet forord og en enkelt opskrift. Bogen er en del af en serie med små bøger om planter, udgivet af forlaget Koustrup & Co. De andre i serien hedder hhv. Bær, Roser og Spiselige blomster, alle illustreret (også nærværende) af Kirsten Tind, der tegner smukke, tydelige plantebilleder.

Jeg har ikke kunnet finde andre bøger kun om mynte, men der er selvsagt mange bøger om krydderurter, hvor mynten er nævnt. Det gælder fx Anemette Olesens Krydderurter og Politikens bog om krydderurter, hvor mynten har afsnit på lige fod med de øvrige urter.

En fin lille udgivelse, der vil have en plads hos mange have- og krydderurte-elskere, samt på større biblioteker.


Landskab

Årg. 93, nr. 6 (2012)

af

af

Charlotte Horn

Årg. 93, nr. 6 (2012)