Bøger / faglitteratur til børn

Myrer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2020

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 13. mar. 2020

Fagbog om det lille, men meget stærke insekt, myren. For 7-9-årige begynderlæsere.

Bogen indleder med et afsnit om myrens udseende og kropsbygning. Herefter følger et afsnit om myrens udvikling, der begynder som æg og går over larve og forpuppelse, inden den færdige, voksne myre er udviklet. Der fortælles også om rollefordelingen i myrekolonien mellem dronningen, arbejderne og dronerne og om myrens bo, adfærd og fjender. Afslutningsvis er der lidt om myrer som fødevarer for mennesker. Udgives med lettal 16 i serien "Min første bog". På forlagets hjemmeside kan der frit hentes opgaver og brikker til fagbogsstafet til alle bøgerne i serien.

Overordnet set en rigtig fin og indbydende fagbog, der har udstyret i orden. Der er både indholdsfortegnelse, stikordsregister og litteraturhenvisninger. Indholdsmæssigt kommer bogen godt omkring det lille insekt på sine blot 15 sider. Dog savner man lidt om, hvad myrer spiser. For mens bogen fortæller, hvilke fjender myren har og giver eksempler på nogle af de dyr, der spiser myrer, så er der intet om myrens føde. De fleste fotos viser nærbilleder af myren, hvor der er zoomet tæt ind på det lille dyr. Det giver mulighed for at se, hvordan myren rent faktisk ser ud. Til gengæld er det vanskeligt ud fra fotos at danne sig et indtryk af, hvor lille myren er i virkeligheden.

Læs om andre insekter i LusKnæler og Knæler med henholdsvis lettal 16 og 15Læs om andre insekter i Lus og med henholdsvis lettal 16 og 15.