Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mysterieklubben og bankrøverne


Beskrivelse


Carl og Amanda er på eventyr med "Mysterieklubben". Denne gang er der indbrud hos guldsmeden i Bøgenæs, og måske er der andre, der har opdaget de hemmelige tunneler, som ligger gemt under hele byen. For 9-11-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2021

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 5. nov. 2021

Carl og Amanda er på eventyr med "Mysterieklubben". Denne gang er der indbrud hos guldsmeden i Bøgenæs, og måske er der andre, der har opdaget de hemmelige tunneler, som ligger gemt under hele byen. Selvlæsning for 9-11-årige.

De to venner Carl og Amanda er detektiver i Mysterieklubben. De opklarer mysterier og har overtaget opgaven efter Carls farfar og Amandas gamle nabo Holger, som startede klubben. I "Mysterieklubben og sølvskrinet" skal de finde et gammel sølvskrin, som Carls farfar påstår er blevet gemt et hemmeligt sted på familiens slot. Tyve-Frede vil også finde skrinet, og han kommer lidt på tværs af de to venners planer. I "Mysterieklubben og bankrøverne" er der bankrøvere på spil i byen. Det ser ud til, at der er andre, der har kendskab til nogle hemmelige tunneler, som findes under byens centrum, og som Carl og Amanda først har fået kendskab til for ganske nylig. Dette er 3. og 4. del af serien "Mysterieklubben", hvor den 1. er Mysterieklubben og det hemmelige rum.

Underholdende og spændende detektivhistorier. Letlæselig tekst, korte og overskuelige kapitler og fine illustrationer som støtter historien og medvirker til en samlet god læseoplevelse. Lever helt op til niveauet fra de forrige bind.

Kan sammenlignes med Martin Widmarks krimiserie "LasseMajas detektivbureau" fx FilmmysterietKlodeklubben - de sorte svaner og med Klodeklubben - de sorte svaner, hvor det også er børn, der opklarer forbrydelserKan sammenlignes med Martin Widmarks krimiserie "LasseMajas detektivbureau" fx Filmmysteriet og med , hvor det også er børn, der opklarer forbrydelser.