Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mysterieklubben og det hemmelige rum


Beskrivelse


Krimi. 11-årige Amanda og hendes forældre flytter til en ny by. Her finder hun et mystisk, skjult rum på sit nye værelse. Nede på havnen træffer hun den jævnaldrende dreng, Carl. De beslutter at danne en mysterieklub, der skal opklare mystiske sager, inspireret af Amandas mystiske rum.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2020

af

af

Vera Hollerup

d. 29. apr. 2020

11-årige Amanda danner sammen med sin nye ven, Carl, Mysterieklubben, der skal opklare mystiske sager i byen. Første bind i en ny, spændende børnekrimi-serie "Mysterieklubben" for de 9-11-årige.

Amanda er netop flyttet til den lille by, Bøgenæs, med sin familie. Huset er gammelt med mange rum, og på sin gennemgang af huset opdager Amanda et skjult rum i et af værelserne. Hun sørger for at det bliver hendes værelse, og da hun undersøger det hemmelige rum nærmere, gør hun en spændende og mystisk opdagelse, som hun dog ikke beretter om til sine forældre. Nede på havnen møder hun den jævnaldrende dreng, Carl, og inspireret af det hemmelige rum beslutter Amanda sammen med Carl at danne en mysterieklub, der skal opklare mystiske sager og forbrydelser i Bøgenæs. Inden længe får klubben sin første sag, som er ret farlig.

En velskrevet og let læst bog med en spændende handling og nogle interessante og sympatiske hovedpersoner, som alle børn let vil kunne identificere sig med. Bogen er kraftigt illustreret med flotte tegninger i en god og velafstemt farvelægning og indeholder et flot, farvelagt kort over Bøgenæs og omegn. En god kapitelinddeling og en læsevenlig typografi gør bogen rar at læse. Bogen er en fin og lovende optakt til en mysterie-serie, der nok skal finde sine trofaste læsere.

En anden god serie om børnedetektiver er serien "Karlsson & kat" af Katarina Mazetti. Den handler om 4 fætre og kusiner, der opklarer mysterier i deres skoleferie.