Bøger / faglitteratur / anekdoter

Mysterier fra anden verdenskrig


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. juli 2015

Fascinerende bog fyldt af mysterier, der er rent guf for alle historisk interesserede. Supplerende til skoleopgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

Samling af mysterier fra 2. verdenskrig. Har du fx undret dig om sandheden bag ølstuekuppet i 1939, hvor Hitler undslipper en bombe, eller over mysteriet om Hitlers stedfortræder Rudolf Hess, der i 1941 lander med faldskærm i Skotland, tilsyneladende i et forsøg på at ende krigen? Der er også mysteriet om den forsvundne orkesterleder Glenn Miller. Det er ham med bl.a. "In the mood" og "Moonlight Seranade". Han er i 1944 major i den amerikanske hær. På en flyvetur over Den Engelske Kanal forsvinder han sporløst. Og så er der ikke mindst mysteriet om, hvordan atombomben bliver til virkelighed. Tyskland har dengang et klart forspring, men formår ikke at bygge en atombombe. Hvorfor er stadig et mysterium. Bogen bygger på den nyeste forskning og viden om de mange uopklarede mysterier.

Spændende populærvidenskabelig læsning, når den er bedst. Bogen beviser i høj grad, at den fulde sandhed om 2. verdenskrig slet ikke er fortalt endnu. Og formodentlig aldrig bliver det. Bogen balancerer fint mellem historiske fakta og det kritikere vil kalde konspirationsteorier.

Lignende titler er 45 myter og halve sandheder fra verdenshistorien2. verdenskrigs myter og legender eller James Haywards 2. verdenskrigs myter og legenderLignende titler er 45 myter og halve sandheder fra verdenshistorien eller James Haywards .