Bøger / faglitteratur til børn / undervisnings-materiale

Mysteriet om havuhyrerne


Beskrivelse


Beskrivelse af et sejlskibs undergang i 1874 i kløerne på en kæmpeblæksprutte, om orme og havdrager, havfruer, havøgler og kæmpeål, uforklarlige dyr, beviser på havuhyrer, samt havuhyrer i nutidens tro.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Winni Thorup

d. 18. dec. 2018

Efter en dramatisk beskrivelse af sejlskibet Pearls undergang i 1874 i kløerne på en kæmpeblæksprutte starter LT i mere eller mindre kronologisk orden beretningerne om store eller mystiskehavvæsener. I anekdoteform fortælles lidt om sagnvæsener som det mangehovede uhyre Hydra, om havfruer og sømunke. Der fortsættes med øjenvidenskildringer af de vitterligt 'uforklarlige dyr',havøgler og kæmpeål. Der er eksempler på den uundgåelige svindel og på havdyr, som ligner uhyrer. Sluttelig adresser, man kan henvende sig på, hvis man ser et havuhyre. Inden for seriens rammer erbogen et udmærket bidrag til en både fantasibefordrende og opklarende læsning om 'det mystiske'. Bogens ill. er en glimrende sammenstilling af fotos og tegninger, som anskueliggør hvordan f.eks. enblæksprutte med lidt fantasi kan blive til en sømunk. Pa trods af manglen på genrens sædvanlige farvestrålende ill., star bogen , med sin overskuelige lay-out, sig som god underholdning for de12-14-årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Søren Mulvad (skole)

d. 18. dec. 2018

To trediedele af vor klode dækkes af have, hvis dyb endnu ikke har afgivet enhver hemmelighed. Der findes formodentlig endnu flere ubekendte havdyr end landdyr, og med mellemrum driver derrester op på strandene, eller de søfarende træffer sære skabninger til havs. Alle disse beretninger har dannet grundlag for overtro og gisninger, som denne bog tager op. Forf. holder mangemuligheder åbne og afliver et par myter. Læseren bliver ikke frataget sine illusioner om, at der stadig findes ubekendte faktorer i havenes dyreverden. Bogen taler til fantasien, og er læsværdigfor både små og større. Der er grundlag for en god snak i klassen fra 4. til 10. årgang. Venlig tekst og gennemillustreret udgave på linje med seriens øvrige titler. Maske ikke et undervisningsemnei sig selv, men et fint gruppeemne på mange alderstrin.


Ufo-nyt

Årg. 35, nr. 2 (1993)

af

af

Ole Henningsen

Årg. 35, nr. 2 (1993)