Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mysteriet om hullet i væggen


Beskrivelse


Musse og Helium er to små mus, der bor hos mennesket Camilla. En dag opdager de et hul i væggen, som er en portal til det magiske dyrerige, som viser sig at gemme på hemmeligheder, de to mus aldrig havde drømt om.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2020

af

af

Mette Balle Christensen

d. 24. mar. 2020

Musse og Helium er to små mus, der bor hos mennesket Camilla. En dag opdager de et hul i væggen, som er en portal til det magiske dyrerige, som viser sig at gemme på hemmeligheder, de to mus aldrig havde drømt om. Højtlæsning for 4-10-årige og selvlæsning til børn i indskolingen.

De to små mus Musse og Helium er tvillinger. De bor hos mennesket Camilla, som de kan snakke med. De er nemlig ikke to helt almindelige mus. Det viser sig, at de er børn af kongen og dronningen af Dyreriget. Gennem et hul i væggen kommer Musse og Helium til Dyreriget, hvor de lærer en masse nye væsner at kende. Men ikke alt er som det skal være i Dyreriget, og de to mus må forberede sig på en farlig, men vigtig opgave; at finde den forsvundne guldost. Det er første bog i en serie på fire bind.

Bogen er gennemillustreret med skønne og eventyrlige tegninger, som drager læseren ind i historien. Det er en spændende handling, men på et niveau, hvor selv de helt små kan være med. Bogen er baseret på lydbøger med tilhørerende video. De er på svensk, men lette at forstå. Lydbøgerne samt ekstramateriale kan findes på www.musseochhelium.se.

Bogen minder om Liljas eventyr - Dyndkarlens tårer , der også foregår i en et magisk dyrerige.


litteratursiden.dk

d. 15. apr. 2024

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 15. apr. 2024

En sød og farvestrålende fortælling til gode højtlæsningssituationer for de yngste skolebørn.Første bind om de magiske mus Musse og Helium, der blev født i Dyreriget for 200 år siden, hvor jægerduerne...