Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Mysteriet om Jack the Ripper


Beskrivelse


Om fem kvindemord i London i 1888, omstændighederne omkring hvert mord samt teorier omkring morderen, dennes identitet og mordmotiv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Else Lerche

d. 18. dec. 2018

Serien omhandler flere slags mysterier. Denne bog handler om 5 kvindemord i London i 1888. I reportageagtig form fortælles om omstændighederne omkring hvert mord. Morderen kendes som Jack theRipper, men faktisk er mordene uopklarede. At der har været flere mistænkte og flere teorier om morderens eller mordernes identitet, og hvorfor mordene blev begået, kan ikke undre. Forf. fremlæggerflere af dem. Bogen afsluttes med en lille selektiv litt.liste, der er annoteret. Teksten er sat i 2 spalter i en behagelig, åben sats. Den reportageagtige form gør teksten levende og farverig, mennæppe altid helt sandfærdig, fx. personernes direkte tale. De mange s/h ill. er med til at understrege miljøet og den uhyggelige stemning. Der er dels samtidige billeder dels vignetter, tegnet afMette Langebæk i en streg tro mod tiden, samt en del kortskitser. En del ill. er forsynet med oplysende billedtekster, der sammen med ill. støtter og supplerer teksten. Farveforsiden gengiver et afmordstederne ogbagsideteksten giver indtryk af indholdet. Forf. har i serien skrevet Mysteriet om dinosaurerne. (9007). Bø.bibl. har ikke andre monografier om Jack the Ripper, som mange 12-årigenæppe har hørt om før. Alligevel vil den som titel i denne serie blive efterspurgt.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Flemming Dehn (skole)

d. 18. dec. 2018

I Gyldendals serie Mysteriet om - er vi nu nået til.. Jack the Ripper, som for første gang præsenteres på dansk for de 12-15-årige. Vi er i England i 1888, - nærmere betegnet Whitechapel, dendel af London, hvor de fattigste boede. 5 mord på 70 dage, alle på fattige ludere. Jack the Ripper: opsprætteren. Hvem var han, og hvilke teorier arbejdede politiet efter? 4 mistænkte tages i bogenunder behandling, bl.a. dronningens søn (i den samlede litt. om JtR er der 45 mistænkte), men forgæves. Bogen er spændende, let læst og velskrevet med kort, tegninger og fotos, som støtter tekstenfint. Vi er med rundt og kan så gætte... Krimielskere, der holder af 'den lette løsning', vil blive lidt skuffede her (selv med den bestialske form for mord). Andre vil givet efter endt læsning ogen god oplevelse gå på voksenbiblioteket for at få fat i de fem poster, Basis anviser. To af dem er med i bogens litt.liste. Oplægget her giver lyst til større viden om Jack the Ripper, men der erstadig ingenløsning. De engelske ord er gengivet i lydskrift. Selvlæsning fra 12-13 år.