Bøger / undervisningsmaterialer

Mysteriet om magi og trolddom


Beskrivelse


Om jagtmagi, magien i hverdagen, bl.a. trylleruner, Tycho Brahesdage, horoskoper, firkløver og banken under bordet, nutidig magi og trolddom, bl.a. voodoo, åndedyr og zoombieopskrift, magiske resultater ved hjælp af bøn samt eksempler på elektroniske partiklers opførsel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 1995

af

af

Susanne Thøfner

d. 21. dec. 1995

Forfatteren fører os igennem forskellige former for magi, vi har brugt eller bruger som en del af vores hverdag. Blandt meget andet omtaler han hulemalerier, trylleruner og Tycho Brahesdage samt horoskoper, lykkedyr, firkløvere og banken under bordet. Voodooo og zombier samt healing og bønner er nogle af de emner, der afslutter bogen, der i øvrigt indeholder litteraturhenvisninger samt et stikordsregister. Denne bog har seriens velkendte nydelige layout og iøjnefaldende sorte forside, der her prydes af en sort, springende kat. Forf., der har skrevet 5 af seriens tidligere bøger, har her lavet en velformuleret bog om et spændende og efterspurgt emne. Serien er populær, og denne bog føjer endnu et udmærket bind til serien og vil bestemt blive brugt. Til selvlæsning i børne- og ungdomsafdelingerne fra ca. 13 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 1995

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 21. dec. 1995

Forskellige former for magi og trolddom er hovedtemaer i denne nye bog i den omfattende og populære serie. Efter en kort introduktion følger et afsnit, der beskæftiger sig med jagtmagien i hulemalerierne i Sydfrankrig og Spanien. Derefter omtales magien i dagligdagen, den såkaldte lille overtro, og næste kapitel giver eksempler på nutidig magi/trolddom som f.eks. fetichanvendelse og voodoo. Så følger en præsts forsøg på at skabe magiske resultater i planteverdenen ved hjælp af bøn, og der afsluttes med en præsentation af indtil nu uforklarlige eksempler på elektroniske partiklers opførsel. Bagest i bogen er der forslag til supplerende læsning samt et register. Det er en underholdende og kalejdoskopisk bog, der i forholdsvis kort form præsenterer de enkelte emner. Bogen har seriens velkendte layout, hvor den to-spaltede tekst, der kan selvlæses fra 5.-6.kl., suppleres af et varieret billedmateriale i s/h. Skolebibliotekerne har titler, der omtaler flere af denne bogs eksempler, men den kan udmærket supplere de allerede eksisterende. Den kan primært anvendes til selvstændig fordybelse fra 5.-6.kl. og opefter i skoleforløbet.