Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mystik i Grusgraven


Beskrivelse


Krimi. Simon og Kalle bliver gidsler ved et bankrøveri. Simons far, der er politibetjent på Bornholm, får til opgave at opklare bankrøveriet. Kan han nå at befri drengene og fange bankrøverne, inden de slipper væk?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 14. sep. 2012

Børn fra 10 år, der har knækket læsekoden, og gerne vil læse en krimi, får her endnu en mulighed for en spændende historie. Forsiden skal nok fange læseren.

Efter en fortid i forlaget Mols med tyske temahæfter i serien Bausteine har forfatteren de seneste år skrevet krimier for børn i forskellige sværhedsgrader. Denne titel er i serien Let-krimi og handler om amatørarkæologer, der leder efter fossiler på Bornholm, som de vil sælge til USA. Simon, hvis far er nytilflyttet politibetjent, finder en skjult BMW, mens han venter på sin ven Kalle. Han bliver overrasket og gemmer sig i bilens bagagerum. Bilen skal bruges til at begå et bankrøveri til at finansiere den sidste bjærgning af fundet. Kalle finder bilen og får befriet Simon, men kun for at begge bliver kidnappet for at forhindre afsløringen. Alt løser sig til sidst. Sproget er letflydende og let at læse (lix 18) og teksten er sat med stor typografi.

Der findes mange krimier for aldersgruppen fx Drengebanden (12/18) og Tofts Blodbrødre (11/42), hvor denne vil indgå i mængden til krimislugerne.

Den lette krimi kan forsvares indkøbt til både børnebiblioteker og skolernes læringscentre, hvis man har mange krimifans.