Bøger / faglitteratur til børn / gåder

Mystiske gåder og krimimysterier


Beskrivelse


Prøv dine evner som detektiv på både korte og lange mysterier. Midt i bogen kan du læse om gamle kriminalmysterier, og gætte om de sande eller falske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2016

af

af

Stine Bille

d. 8. apr. 2016

Gæt blandt andet hvordan en oprørsfange fra Kashmiristan løser sultanens gåde, og derved opnår friheden frem for guillotinen. For 10-14-årige.

Bogen indeholder lange og korte mysterier på en eller flere sider. Svarene findes på den følgende side eller efter afsnittet med en kort forklaring af pointen. Midt i bogen kan man læse om gamle kriminalhistorier, som enten er sande eller falske. Bagerst i bogen kan man tippe en 13'er om kriminalitet i Danmark.

Både de lange og korte mysterier er svære at gætte, og "de små grå" bliver virkelig testet i denne bog. Det fungerer fint med både korte og lange gåder. Fortællingerne om de uhyggelige gamle kriminalhistorier er et spændende afsnit i bogen. Det er ikke let at gætte, hvilke historier der er sande eller falske. Bogen er trykt med en læsevenlig typografi, og har få enkle tegninger.

Der findes mange gådebøger til børn fx Hvem kan klippe skægget?Den lille bog om minimysterier Andre krimimysterier, der også kræver lidt tankevirksomhed at løse findes fx i Den lille bog om minimysterierDer findes mange gådebøger til børn fx Hvem kan klippe skægget? Andre krimimysterier, der også kræver lidt tankevirksomhed at løse findes fx i .