Bøger / faglitteratur til børn / løft og kig

Mytologi : det gamle Grækenlands guder, helte og uhyrer


Beskrivelse


Angiveligt en faksimile-udgave af en bog fra 1825 om den græske mytologi. Illustrationer og indklæbede effekter forklarer mytologien, og i margen findes håndskrevne noter af en opdagelsesrejsende fra 1826.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2008

af

af

Bo Knudsen

d. 28. juli 2008

Endnu en superflot bog i serie med Dr. Ernest Drakes Dragonologi (2004) og de andre "...ologi-bøger". Vil tiltrække og betage både drenge og piger fra ca. 10-11 år. Oplæsning fra ca. 9 år.

Denne bog om den græske mytologi skal forestille at være fra 1825. Indhold og tekst er meget lig andre bøger om emnet. Men så er der kraftige papsider, mange typer ill., effekter som små indklæbede bøger, flapper og kuverter med løse genstande (24 stk.) samt en gylden skrivefjer med kuglepen. Dette er i sig selv interessant, men det mest spændende er den parallelle historie, der udspiller sig i de håndskrevne noter i bogens brede margen. Skrevet i 1826 af en opdagelsesrejsende, der leder efter oldsager. Hans grådighed bliver hans endeligt, for han får Kong Midas' evne til at forvandle alt til guld, og på bogens sidste sider breder guldfarven sig. At bogen er til fornøjelseslæsning frem for opgaveskrivning understreges bl.a. af fraværet af register. Håndskriften er ikke helt let at læse.

Ser man bort fra effekterne ligner bogen fx Græske guder og helte (2004/02) fra Lademanns forlag og Græske sagn (1997/51) af Peter Connolly.

Flot bog der på én gang giver viden og en sjov oplevelse. De løse dele er bogens akilleshæl i bibliotekssammenhæng. Men da de ikke er afgørende for oplevelsen, synes jeg, lige som med de andre "..ologi-bøger", at det er umagen værd at forsøge.


Politiken

d. 6. sep. 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. sep. 2008