Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Mytonias vogter


Beskrivelse


Fantasy. Den første december bliver Viola kontaktet af en gammel mand, der giver hende et mystisk smykke med uanede kræfter. Med ét kastes hun ud i kampen for at redde julen og det mystiske land Mytonia. Her møder hun de væsener, som mennesket har skabt i fantasien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2017

af

af

Stine Veisegaard

d. 24. nov. 2017

Den første december bliver Viola kontaktet af en gammel mand, der giver hende et mystisk smykke med uanede kræfter. Med et kastes hun ud i kampen for at redde det mystiske land Mytonia. Her møder hun alle de væsener, som mennesker har skabt i fantasien. Fantasyroman i 24 kapitler for 10-16-årige.

Sammen med sin far forsøger Viola at komme over tabet af moren, og i skolen forstår veninderne ikke hendes sorg. Da hun får et mystisk smykke, kastet hun ud i et eventyr for at redde både menneskeheden og julen. Viola finder ud af, at hendes mor havde en hemmelighed. Undervejs møder hun gnomer, Danmarks statsminister og bliver ven med ungnissen Christophii. Bogen er opdelt i 24 kapitler, et til hver dag i julemåneden. Det hele opleves primært af Viola, men også andre følges, fx faren. Forfatteren har udgivet et par krimier for voksne, og denne bog er skrevet på baggrund af julefortællinger til egne børn.

Bogens forside angiver, det er en julefortælling i 24 kapitler. Det er en omfangsrig bog på knap 400 sider, hvor indholdet bedst kan sammenlignes med fantasygenren. Bogens handling er spændende, og der er godt flow i handlingen.

Der findes mange fantasy-bøger om parallelle verdener. Serien "Alfetegnet", fx Bjerget vågner, handler også om parallelle verdener og nisser.