Bøger / faglitteratur

N.F.S. Grundtvig


Beskrivelse


Præsentation af N.F.S. Grundtvigs (1783-1872) virke som politisk tænker og aktiv politiker. Med originaltekster og analyser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 12. juni 2012

Til læsere med interesse for politisk teori og tænkning, men også læsere med interesse for Grundtvig og hans liv og virke.

Ove Korsgaard er professor i pædagogik ved Aarhus Universitet og har tidligere beskæftiget sig med Grundtvig. En lang række bøger beskæftiger sig med Grundtvig og hans betydning for det moderne Danmark, men som politisk tænker og aktiv politiker fylder han ikke meget i statskundskabslitteraturen. Denne lille bog i serien Statskundskabens klassikere, som præsenterer et klassisk forfatterskab inden for området med både analyser og originaltekst, har fokus på Grundtvigs politiske tanker og virksomhed. Der behandles temaer som nationen, folket og frihedsbegrebet. I den sidste fjerdedel af bogen er samlet nogle af Grundtvigs centrale taler og foredrag.

I serien, som påbegyndtes i 2010 er tidligere udkommet 10 introduktioner til forskellige klassikere, bl.a. Karl Marx, Nicos Poulantzas, Jürgen Habermas, John Rawls og Michel Foucault.

En kort præsentation af Grundtvig og hans betydning som både aktiv politiker og politisk tænker.


Økonomi & politik

Årg. 85, nr. 4 (2012)

af

af

Uffe Østergård

Årg. 85, nr. 4 (2012)