Bøger / faglitteratur til børn / biografier

N.F.S. Grundtvig : portræt af forfatteren og forfatterskabet


Beskrivelse


Om N.F.S. Grundtvigs (1783-1872) liv og forfatterskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 14. nov. 2012

Bogen giver lærere og studerende et indblik i Grundtvigs grundlæggende tanker, tekster og senere indflydelse på det danske samfund.

Bogen hører til forlagets serie om de 14 kanonforfattere. Omslaget viser N.F.S. Grundtvig (G) stående med bibelen, mens en kvinde fra den nordiske mytologi beskuer ham fra bogens venstre hjørne. Forfatteren har efter forordet inddelt bogen i 4 kapitler. De giver læseren et indblik i G's liv fra hans 21. år, kærlighedsliv og ægteskaber, samt hans grundlæggende tanker om samfundet og indflydelse derpå. Den giver således et bredt indblik i G's ideologier, der ligger bag det danske foreningsliv, folkehøjskolebevægelse, fællessang og synet på undervisning og uddannelse af folket. Der refereres til tekster om glæde, kærlighed og sorg. Der er afsnit om G's tanker om fællesskab, kirke og tro, kvindens ligeberettigelse samt referencer til forfattere der senere har ladet sig påvirke af G. Teksten har mange henvisninger og tekstuddrag fra salmer. Det gør teksten teksttung for børn/unge at læse. Den egner sig fortrinlig til lærerforberedelse samt til inspiration, når emnet er grundtvigianisme. Lektøren måtte slå forkortelserne for Grundtvigs fornavne N.F.S. op andet sted! Forfatteren skrev i 2012 bogen om Henrik Pontoppidan i samme serie.

Bogens layout ligner de øvrige i Dansklærerforeningens serie.

Bogen giver i ord og illustrationer et indblik i Grundtvigs tanker og ideologier. Til projektopgaver i 9. klasse, gymnasiet og til placering på lærerbiblioteket.


Kristeligt dagblad

d. 3. dec. 2012

af

af

Claus Grymer

d. 3. dec. 2012


Dansk kirketidende

Årg. 165, nr. 2 (2013)

af

af

Jakob Schow-Madsen

Årg. 165, nr. 2 (2013)